Compartir cotxe a les Terres de l’Ebre amb l’ajuda de Facebook

Desplaçar-se per carretera des de les Terres de l’Ebre cap a d’altres destinacions pot ser menys costós i complicat gràcies a una iniciativa sorgida al territori. Un grup de ciutadans de les Terres de l’Ebre han creat un grup obert de FacebookCompartir cotxe Terres de l’Ebre amb l’objectiu de compartir vehicle, aconseguint així un ús més sostenible i facilitant la mobilitat dels habitants d’aquestes comarques. En l’actualitat, el grup  ja compta amb més de 400 membres, que l’utilitzen tant per anar de les Terres de l’Ebre a Barcelona com a Tarragona, ja sigui de forma continuada o bé de manera esporàdica. A través d’aquest grup, els usuaris poden contactar per a fer junts el trajecte i compartir despeses.

Jesús Ferré (iconalab.com) dinamitzador de les xarxes socials des dels seus inicis i dedicat a projectes de marquèting digital i estratègia a Internet n’és un membre actiu. Ferré explica que la creadora del servei, Elisabet Bonfill, va estar de viatge al Canadà un mes on és molt habitual i fàcil lo de compartir cotxe. Segons Bonfill “hi ha una empresa molt potent que es diu “Allô stop” que gestionen això a canvi d’una petita quota d’inscripció i és genial. Llavors vam pensar que això a les Terres de l’Ebre podia estar molt bé perquè hi ha molta mobilitat entre poblacions però també a grans ciutats”.

 

Per alleugerir la despesa econòmica que representa usar cada dia el cotxe de manera individual, hi ha la possibilitat de compartir el vehicle amb altres persones que facin un recorregut semblant. És el que, tècnicament, s’anomena “car pooling“. L’acostumen a utilitzar per anar a la feina gent que treballa a l’administració i a ciutats grans. La idea, però, s’ha anat estenent arreu, especialment en zones mancades d’una bona mobilitat en matèria de transport públic.

Actualment compartir cotxe és un negoci a l’alça. Elisabet comenta que “les webs de compartir cotxe convencionals no ens servien perquè no solien haver-hi anuncis des de Tortosa, Amposta, etc.”. Es pot provar el servei de la URV de compartir cotxe o les xarxes socials Fesedit, Blablacar i Amovens. Per altra banda l’Oriol Fuster i el Daniel Gil han pensat en un projecte semblant anomenat la Tartana.

Comenta la creadora que “Inicialment vam pensar en muntar una empresa d’això i després de veure que al mercat ja n’hi ha moltes i que seria algo molt local, se’m va acudir fer el grup de facebook perquè no tinc massa temps, amb la idea de què algú en algun moment s’animés a crear una pàgina web més àgil”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.