Nou èxit de convocatòria de la TINETjornada, dedicada a la llar intel·ligent

 

Més d'un centenar de persones van seguir atentament la TINETjornada

 

La Diputació de Tarragona va acollir disabte al matí la TINETjornada 2013 sobre “La llar intel·ligent. Internet i la connectivitat a casa” amb un nou èxit de participació de públic, que va omplir la  sala Santiago Costa.  La TINETjornada és  una iniciativa consolidada, una trobada anual organitzada per la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats sobre Internet i l’ús de les noves tecnologies.

En aquesta ocasió, la TINETjornada ha permès conèixer de prop  nous dispositius, sistemes i aplicacions destinats a l’àmbit privat i a l’activitat domèstica i personal dels usuaris, gràcies a la seva interconnexió: domòtica, control d’electrodomèstics, hàbits de compra, càmeres IP, transmissió en directe de vídeo des dels mòbils, consulta selectiva de catàlegs promocionals de comerços i centres comercials, etc.

La presentació de l’acte va anar a càrrec del president de la Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, Pere Granados. Tot seguit, Enric Brull, director de l’Àrea de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, va fer balanç de les activitats de TINET.

 

 

Un moment de la presentació amb Pere Granados i Enric Brull

 

Ponències sobre domòtica, dispositius i publicitat 2.0

David Ferré, enginyer tècnic de telecomunicació, va referir-se a les “possibilitats de les llars intel·ligents” i de com passar de la smart city a la smart home “o, més ben dit, aplicar intel·ligència a la llar, perquè els intel·ligents hem de ser les persones”, per millorar la connectivitat, comptar amb nous enginys per fer-nos més còmoda la vida a casa.

Jordi Fabregat, desenvolupador d’aplicacions interactives per televisió connectada, va repassar l’aposta per Internet en mitjans digitals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio (web, mòbil, tauletes, consoles i TV connectada). També va donar a conèixer experiències realitzades en el camp de l’anomenat ‘Second screen’ o l’ús interactiu complementari de mòbils i tauletes sincronitzats amb l’emissió en directe.

Josep Lluís de Gabriel, fundador del laboratori de màrqueting digital Bitlonia.com, va exposar “Com serà viure amb la publicitat 2.0 dins de casa nostra?” Amb exemples de ginys que faran possible, per exemple, que portem ulleres que seran intel.ligents i sabran el què mirem, o que la  nostra nevera s’ocupi de fer la llista de la compra.

Finalment, Climent Aparicio i David Pàmies, enginyers, van acostar als assistents un nou dispositiu senzill i amb nombroses utilitats: el raspberry Pi. El raspberry Pi és una placa computadora de baix cost desenvolupada al Regne Unit amb una gran capacitat de personalització i adaptació a diferents usos, sobretot en la interactuació amb l’entorn.

La TINETjornada va desenvolupar-se durant tot el matí de dissabte a la Diputació de Tarragona i va ser transmesa en directe a través d’Internet. Amb aquest esdeveniment, la Diputació de Tarragona vol difondre informació d’actualitat sobre els diferents aspectes d’Internet i de les TIC d’una manera planera i entenedora, però també exhaustiva i interessant amb la participació d’experts en els temes que es plantegen edició rere edició.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.