En marxa una nova convocatòria de la TINETescola, que també arribarà a alumnes d’ESO el curs vinent

 

La Diputació de Tarragona posa en marxa una nova edició de la TINETescola, una activitat formativa que es desenvolupa als centres escolars, amb l’objectiu de facilitar als alumnes eines i coneixements per aprendre a fer un ús segur, eficient i responsable d’Internet.
Com a novetat, aquesta convocatòria amplia la franja d’edat dels escolars fins a primer i segon d’ESO amb l’objectiu d’estendre les pràctiques responsables a Internet a un grup on es presenten nous riscos, amb un ús molt més generalitzat de les xarxes socials i nous fenòmens com el ciberassetjament.

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat recentment la nova convocatòria de les bases per a què els centres educatius que ho desitgin puguin sol·licitar en breu aquesta activitat. En total, durant el pròxim curs, s’impartiran 30 tallers a alumnes d’edats compreses entre els 9 i els 14 anys: des de quart de primària fins a segon d’ESO.

En el cas dels alumnes de primària, el taller contempla una vessant d’explicacions teòriques sobre conceptes bàsics d’Internet, navegació i seguretat. Una segona part –de caire pràctic- incorpora exercicis destinats a aprendre a navegar i a fer cerques a la Xarxa de manera eficaç i sense riscos.

Pel que fa als alumnes d’ESO, es pretén conscienciar els adolescents que es relacionen i actuen de manera habitual a través d’Internet i de les xarxes socials sobre aspectes relacionats amb la identitat digital, la privacitat, la seguretat i fomentar les conductes responsables. Es vol posar al seu abast, a més, coneixements que permetin detectar i evitar conductes d’assetjament a Internet. El taller inclou exercicis pràctics, visionat de vídeos, i debat participatiu.


Bona acollida per part dels centres  educatius

Des de l’any 2011 la Diputació de Tarragona impulsa la TINETescola. Aquesta proposta formativa en forma de taller ha estat molt ben acollida pels centres, tant pels educadors com pels propis alumnes. Des de la comunitat educativa es valora com una eina de suport didàctic molt eficaç en una matèria que evoluciona de manera molt ràpida i que costa d’encabir en les actuals programacions escolars.

Durant tot aquest temps, la TINETescola ha estat present a 34 centres escolars de tota la demarcació de Tarragona i ha impartit tallers a un total de 796 alumnes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General, TINETescola. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.