Connecta’t amb respecte, lema d’aquest Dia de la Internet Segura

Connecta’t amb respecte és el lema del  dia de la Internet Segura que té lloc avui dimarts 5 de febrer, impulsat per Unió  Europea tot i que en l’actualitat ha superat aquest àmbit geogràfic i se celebra a un centenar de països d’arreu del món.

El Dia de la Internet segura vol promoure l’ús responsable i segur de les noves tecnologies i Internet, especialment entre nens i nenes i també  joves.  Enguany té lloc la desena edició dedicada als drets i responsabilitats en l’ús d’Internet, amb el lema “Connecta’t amb respecte”.

 

Spot del Dia de la Internet Segura

Més informació, activitats i propostes al web:

 

TINET duu a terme periòdicament tallers adreçats als escolars per a difondre les bones pràctiques a Internet i la seguretat dels usuaris més joves. La TINETescola porta informació sobre Internet, la seva història i alguns conceptes bàsics per a la navegació eficaç. A més, es dedica una part important del temps de l’activitat a aportar consells sobre seguretat en la navegació i en l’ús de les Xarxes socials. El taller inclou, finalment, una part pràctica amb exercicis per aconseguir una navegació eficient.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha posat a l’abast dels centres educatius diferent material didàctic per promoure les conductes responsables i  segures dels més joves a la xarxa  per a fer front a les problemàtiques que puguin sorgir per un ús indegut. Al web Escola i Familia. Junts x l’Educació de la Generalitat les famílies trobaran:

 

A més, altres pàgines aporten informació i consells al respecte:

Una altra adreça d’interès en relació a la seguretat a Internet pels usuaris més joves és http://protegeles.com

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, TINETaula i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.