La revista cultural Kesse es fa ressó de l’èxit de TINET com a eina tecnològica

El darrer número de la revista Kesse: història, ciències socials i cultura al Camp de Tarragona, recull una àmplia referència a l’èxit de TINET com a projecte que va ser pioner a Euoropa en l’ús d’Internet, alhora que en destaca la seva transformació amb el pas del temps i la seva vitalitat com a eina que utilitzen en l’actualitat més de 34.000 tinetaires.

Portada de la RevistaEl darrer dossier de la revista, que duu per títol “Camp de Tarragona 2.0”,  recull uns quants exemples propers de com algunes institucions i alguns creadors culturals del Camp de Tarragona s’han plantejat aprofitar les noves eines tecnològiques i com han dibuixat un nou panorama que conviu amb les maneres anteriors de fer, explicats per diferents professionals. La periodista Cinta S. Bellmunt, s’hi refereix àmpliament a TINET, la Xarxa Ciutadana de les Comarques de Tarragona que va néixer l’any 1995, en l’article ‘TINET, una gran revolucio ciutadana pionera a Europa’.

En el resum del text hi podem llegir “Gràcies a l’entusiasme d’un grup de professors de la Universitat Rovira i Virgili, Tarragona es va convertir en pionera en l’ús d’Internet a Europa amb la creació de TINET (Tarragona Internet) l’any 1995, en un moment en què pràcticament ningú sabia ben bé què era això d’Internet i en què l’accés a la xarxa era a més molt car.

En l’actualitat, disset anys després, TINET continua ben viva amb més de 34.000 tinetaires i un portal multimèdia que ha evolucionat i s’ha adaptat als nous temps, el qual l’any 2011 va rebre quasi 750.000 visites”.

 

Text complet de l’article

Visualitza online el número complet de la Revista Kesse

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.