El Ple de Nadal en una pàgina

Val a dir que aquest cop m’ha semblat la sessió plenària força més distreta del que és habitual. Per primera vegada, alguns veïns han trobat una via per interpel·lar els responsables polítics més enllà dels bars i han aconseguit elevar una inquietud popular a un Ple. No puc més que aplaudir i encoratjar una iniciativa que demostra que la ciutadania té a les mans eines suficients per fer valer la seva voluntat de fer-se sentir i de forçar als polítics a donar explicacions públiques i clares a les seves demandes d’informació.

I com ho van fer? Simplement van fer arribar dues preguntes a un membre de l’oposició amb la voluntat expressa que les traslladés textualment, tal i com ells/elles consideraven que havien de ser expressades, en una intenció clara i intel·ligent d’evitar distorsions o interpretacions involuntàries, tant per part del missatger com dels interpel·lats.

La lectura es va fer textual i la resposta va ser que no s’entenia l’enrenou que havia provocat la jubilació de l’actual treballadora de la llar d’infants. “Només és una jubilació i les coses continuaran com fins ara”, s’ha dit. Ara ja ho sap tothom i queda oficialitzada la resposta. Inquietuds resoltes, doncs. Ves si n’és de senzill!

A banda d’aquest tema, val a dir que l’apartat de precs i preguntes va estar força peculiar, també. Entre d’altres qüestions interessants cal destacar que l’oposició ha volgut, també, fer constar en acta la negació d’informació per part de l’equip de govern. Segons s’exposava, s’han fet diverses instàncies, demanant extracte de la targeta de crèdit que utilitza l’alcaldia, nòmines dels diferents regidors, explicacions sobre diferents factures de serveis o els costos d’execució d’alguna obra, entre d’altres.

Al tema de la targeta utilitzada per l’alcaldessa, ella mateixa va explicar que “no existeix cap targeta”. Que es tracta de tres targetes conjuntes amb un compte únic, una d’elles a nom d’ella, que es fan servir per… no vaig aclarir per a què. Ho lamento. Pel que sembla, davant la dificultat de separar els registres bancaris de les tres targetes s’ha demanat l’extracte de totes elles i… tampoc vaig poder treure l’aigua clara de quin motiu impossibilita facilitar-lo. M’haig de tornar a disculpar.

Sobre la queixa de no facilitar la informació que se sol·licita, la resposta va ser ben senzilla: l’Ajuntament està col·lapsat d’instàncies que fan la resta de regidors i les han d’anar contestant per rigorós ordre… bé, tampoc vaig saber entendre si per ordre d’entrada, per ordre de preferència o per ordre imperial.

En un dels punts de l’ordre del dia es dóna compte, obligada, de l’informe econòmic que s’ha de presentar trimestralment a Hisenda. A la pregunta de com és que el romanent de tresoreria resultava negatiu en uns 65.000 euros, la resposta va ser… “no sé que vols dir… a veure… bé… és que un Ple no és lloc per explicar les coses que no s’entenen de l’informe econòmic. Això passes per l’ajuntament i se t’explica”. Aprofito per animar els membres de l’oposició a que facin una instància amb la pregunta i que esperin a que es descol·lapsi l’ajuntament.

El fred que feia a la sala de Plens va fer petar les barres a més d’un i potser per això ningú va pensar a felicitar les festes. Bones festes a tothom i que el nou any faci realitat tots els vostres somnis.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *