RAONS PER VOLER LA INDEPENDÈNCIA AMB URGÈNCIA (I)

M’he proposat de fer una sèrie d’apunts al meu bloc de les diferents raons que em fan desitjar que el meu país, la meva nació, esdevingui un estat lliure i independent tan aviat com sigui possible. Ho faig des dels meus pobres coneixements de la realitat i amb l’ànim de poder ajudar altres persones que vulguin perdre una mica de temps pensant en aquesta qüestió. Ho faig des de l’òptica de qui pensa que particularment hi sortiré guanyant amb la independència del meu país i, de retruc, pensant que els meus conciutadans, la meva família i les meves amistats també en sortiran beneficiats.

El fet de plantejar-me aquest repte m’ha obligat a pensar en tots i cadascun dels aspectes que poden fer que amb la independència política del meu país, tots i cadascun de nosaltres hi surti guanyant, fins i tot aquells que hi són contraris. La meva conclusió final és que només aquells ciutadans que es mirin aquesta qüestió des d’un punt de vista sentimental poden oposar-se irracionalment a la independència plena, lliurement compartida amb la resta de la comunitat internacional i amb els lligams polítics i econòmics que lliurement decidim en un món com l’actual interrelacionat sense límits. Des d’aquesta llibertat per cooperar amb la resta del món i amb el desig de fer un món més just, lliure, solidari i econòmicament i socialment sostenible.

He estructurat la sèrie en cinc grans eixos que em permeten abarcar diferents aspectes de la vida quotidiana, individual i col·lectiva, i que em permeten introduir diferents matisos dins un mateix àmbit. Són cinc grans eixos que he estructurat de forma arbitrària i que haguessin pogut ésser-ne uns altres. És possible que em pugui haver deixat algun aspecte important, però ja em perdonareu i, si de cas, ja m’ho fareu notar. Em donaré per ben pagat si algú pot aclarir alguns dubtes que pugui tenir al respecte d’aquesta qüestió i, en tot cas, aquest exercici m’ha ajudat a racionalitzar els motius o raons de perquè els ciutadans de Catalunya i els ciutadans europeus i de la resta del món poden compartir la idea que una Catalunya formant part del concert de les nacions lliures pot ser positiu per la nostra civilització.

Els eixos que començaré a desenvolupar en els següents apunts són: “L’ECONOMIA”, “L’EDUCACIÓ”, “LA LLENGUA”, LA JUSTÍCIA” i “LA PROTECCIÓ SOCIAL”. Al final, només em reservo un darrer apunt que intentarà arribar a unes CONCLUSIONS definitives de perquè el món i cadascun de nosaltres necessitem una Catalunya independent amb urgència.

Avui només es tractava d’introduir el tema. Espero que us ho pogueu passar bé llegint-lo i que us sigui amè.

Quant a JOSEP MARIA

Un que passa per aquí i s'hi queda una estona, sense saber si per gaire temps. M'agrada conversar i escriure, encara que sóc conscient que mai no guanyaré un premi nobel de literatura o un premi pulitzer. Tan sols voldria que l'estona que passis aquí amb mi sigui una estona agradable i que somriguem plegats o t'arrenqui algun noble sentiment.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Catalunya, General, Món, Personal i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.