Ingressos

Germà Bel i Arcadi Oliveres són dos economistes i professors universitaris prou respectats. Els he sentit avui afirmant que cal actuar sobre els ingressos, més que sobre la despesa. Fins ara, només havia sentit aquest discurs per boca de Comissions Obreres, dels sindicats, avui dia tan denostats públicament. A veure si ara que ho diuen altres persones amb incidència pública i prestigi, la societat els fa més cas. CCOO fa anys i panys que va insistint en aquest discurs. La Comissió Obrera Nacional de Catalunya ja ho deia en temps d’en Joan Coscubiela, el seu antic secretari general.

El Concert Econòmic que només ERC defensava els anys vuitanta, junt amb Trias Fargas, és indispensable. Les ajudes, subvencions i beques no poden ser les mateixes aquí que en altres territoris del regne d’Espanya en què el cost de la vida és un trenta per cent més barat. I així podríem seguir.

Ara és temps de pressupostos. Seran durs. Espero que les despeses que continguin siguin les adequades. Les que necessiten els ciutadans per poder mantenir aquest estatus, el de ciutadans, i les que necessita l’economia productiva per seguir avançant i recuperant-se. Però com deia al començament, cal encarar d’una puta vegada el tema dels ingressos. Si no més val que pleguem.   

Quant a JOSEP MARIA

Un que passa per aquí i s'hi queda una estona, sense saber si per gaire temps. M'agrada conversar i escriure, encara que sóc conscient que mai no guanyaré un premi nobel de literatura o un premi pulitzer. Tan sols voldria que l'estona que passis aquí amb mi sigui una estona agradable i que somriguem plegats o t'arrenqui algun noble sentiment.
Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.