Origen del seo

Els algoritmes de Google han anat evolucionant i amb ells les pràctiques SEO. La seva història va començar el 1997, però des de llavors ha evolucionat, adaptant-se a les exigències del cercador de Mountain View.

 

És possible que no hagis sentit parlar de la paraula SEO, però em joc una falange del meu dit dret -sóc destre, així que tingues en compte- que si has sentit parlar de Google. Perquè un article aparegui en els primers resultats de cerca cal pagar, el que s’anomena SEM, o realitzar un bon treball en SEO, que és gratuït si ets tu el que s’ho treballa.

 

Però aquesta paraula, que avui té més importància a Internet que els vídeos protagonitzats per gats, va néixer el 1997 de la mà de John Audette i la seva companyia, Multimèdia Marketing Group, segons Danny Sullivan. Molt ha plogut des de llavors, sobretot pel que fa a cercadors es refereix. En aquesta dècada van començar a funcionar Altavista, Lycos, Excite, Ask, MSN Search i Google.

 

En aquest moment apareixen els primers algoritmes, extremadament bàsics i gairebé sense protecció anti spam. Es va començar a tenir en compte els ‘meta tags’, etiquetes en el codi font i ocultes a l’usuari que informaven al cercador la naturalesa del contingut. Aquestes podien ser fàcilment manipulables pels administradors de les pàgines, com la de densitat de keywords, la següent pràctica que van començar a tenir en compte els cercadors. Per aquest motiu va aparèixer el ‘Page Rank’ a Google, un índex que atorgava valor un lloc web, depenent de la quantitat i qualitat d’enllaços que apuntessin al site.

 

Penalitzades aquestes pràctiques malicioses per les quals moltes webs van caure en posicionament, es comença a premiar el contingut de qualitat. I la història del SEO segueix incrementant-se amb les actualitzacions de l’algoritme de Google que apareixen: Panda, Pingüí.Aquestes sorgeixen amb l’objectiu de premiar el link building natural, el contingut únic i el respecte al manual de bones pràctiques del major cercador del món.

Font:judith sauch experta en seo barcelona

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.