El camí vell d’Arbolí a Mas d’en Rei

El Mas d’en Rei i el Mas de Dalt són uns dels masos que es troben en les Cingles d’Arbolí, o sigui, encarades cap el Camp. El Mas d’en Rei presideix un bonic racó, en un vessant del qual es troba el Bosc de la Vila d’Alforja. Aquest racó es troba entre la Mola del Mas de l’Escolà i la Mola del Mas d’en Rei i en podeu llegir algunes històries al blog “Troussejant”.

Tanmateix, perdut entre les pinedes per on avui transiten els nombrosos boletaires, encara hi perdura el caminet que comunicava el Mas d’en Rei amb Arbolí. De fet, el camí surt del bonic Camí de les Pinedes. Bonic camí que devia ser preciós fins fa poc, ja que l’empedrat que tenia al llarg del seu recorregut ha estat aixecat i netejat pel pas de les amotos. Deixem el tema aquí per no ferir susceptibilitats ni mostrar prevaricacions.

El caminet, que val a dir que es manté tot i que no l’han netejat i mantingut aqueixes amotos, després d’eixir del Camí de les Pinedes, creua per la capçalera del riuet d’Arbolí, també anomenat Barranc del Bosc de la Vila) i puja per una coma que forma el Barranc de l’Arrel, cap el capdamunt de la Serra, justament entre les Pinedes i la Devesa, on creua la carretera per allà el PK 5+000, i va a buscar la balconada que forma el cingle.  D’allà comença el grauet que davalla cap a les Cingles. Primer es retroba amb el caminet que baixa de les Pinedes o del campament. Més avall, es troben les restes del Mas de Dalt; més avall encara, es troba el corral del Campament dels Castillejos i, al final, les restes del Mas d’en Rei.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *