Cap el Mas dels Frares de la Febró

Antigament sembla que s’anomenava el Mas de les Pinedes, per bé que la seva pertinença del Monestir d’Escaladei, va fer que acabés anomenant-se així. Després de la desamortització, passà per diverses mans fins que l’Evarist Fàbregas el va transformar i, fins i tot, hi portà la carretera (vegeu ací).

Del mas surten diversos camins. Un és la Carrerada que va cap el Pla de les Vaques i el Coll d’Alforja, per continuar més enllà. El traçat del camí que va del mas fins el Barranc del Gorg es conserva perfectament, tot i que és evident que no s’hi ha passat en molts anys. Baixa suaument i en un no res fins el barranc. Després de creuar-lo, la Carrerada pujava pel Comellar del Portell. En els recorreguts de carrerades és freqüent la presència de variants.

Un altre camí que surt del mas era el que portava cap a Gallicant o Siurana. És a dir, el que baixa cap el salt del Gorg. Es tracta d’un senderó emboscat que baixa també suaument i surt a la pista forestal del Gorg, ja a prop del barranc. La senda es troba bastant neta en el sector proper al mas. La part final és menys evident però es segueix perfectament.

El camí del Mas dels Frares al Gorg

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *