Del Camí d’Arbolí a Mas de Ribelles, pel Grau

Es tracta d’un camí molt desfigurat i perdut. Arrenca del Collet dels Colls, i el senderó ben marcat pel pas de motos, baixa fins els conreus vorejant uns escòrrecs típics dels terrenys margosos. Pel conreus, s’assoleix la Font del Grau, es passa per vora la bassa i es baixa pel Grau, just al límit dels termes d’Arbolí i Siurana.

Al finir el curt grauet, es troba una cruïlla evident però amb un intent de dissimular-la per part dels propietaris d’unes edificacions properes. Recte, es va cap el Mas de Salín i el Grau de Bincabrer. Per la dreta, creuant el barranc, continua el camí de Mas de Ribelles.

Al principi està net, fins arribar a la vora de unes noves edificacions. El camí vell, sempre recte i planejant, es troba ben embardissat a partir d’aquí. Recte, s’arriba prop d’ una font, que queda sota el camí, indicada pel tràfec dels porcs i uns canyissos. Suposo que és la Font del Ginebre, on antigament hi feien hort. El camí, ara desdibuixat pels arrastres de troncs de tallades de pins, costa molt de veure’l. Puntualment, es van discernint alguns trams, però pocs.

S’arriba a la cruïlla amb el camí que baixa de Gallicant, recentment arranjat per excursionistes i aprofitat per motoristes. El ginebre existent roman viu, tot i estar mig trinxat pel pas de les motos. A la vora encara raja la Font del Bodro.

El camí continua més o menys amb la mateixa direcció, ara no tan desfigurat però molt embardissat. Es passa vora una caseta. Després s’arriba a la pista que puja cap el Mas de Ribelles de Dalt, ja proper. El camí creua la pista i, ara ja net i freqüentat, baixa fins a la vora del Mas de Ribelles de Baix, on hi ha arriba al camí vell de Siurana a la Mussara, en un tram on resta perdut. Una cruïlla important totalment invisible. Es continua uns metres pel camí vell esmentat fins que s’arriba a la pista que baixa pel Barranc de les Solsides.

Bassa de la Font del Grau

La Font del Ginebre (?), que encara brolla aigua

A la cruïlla amb el camí arranjat de Gallicant, vora la Font del Bodro (?).

Les runes del Mas de Ribelles de Baix

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *