El camí de l’Obaga, a Siurana

Tot el vessant obac de la vall del Riu de Siurana se’l coneix com l’Obaga, i es trobava dins el terme del poble siuranenc, tot i que molts propietaris i qui treballaven les terres acostumaven a venir d’Arbolí, que tenien les terres més a l’abast.

Diferents camins hi transcorren, comunicant els dos vessants de la vall. Ara s’hi passa poc, les terres dels vessants rosts estan abandonades i el bosc ja no es treballa.

Un dels camins era el que anava d’Arbolí a Siurana per l’Obaga, conegut com el Camí de l’Obaga o del Mas de Candi (encara que aquest mas quedi més aigües amunt).

El camí de l’Obaga surt del Grau de la Font Voltada, just sota de la font, i davalla fins al Riu de Siurana, més o menys a l’alçada del Toll de la Palla.

El camí està totalment perdut. Tot i això, s’hi pot transitar amb les precaucions de què hi abunden els trams perdedors de seguir per l’abundància de vegetació en tot el seu recorregut.

La part superior és la que està més marcada: correspon amb la part de recorregut que passa pel terreny calcari i dels gresos rogencs. Tanmateix, a l’assolir el terreny de les lloanques de llicorella, degut a la seua erosionabilitat i a l’obertura d’una pista de desembosc, poc rastre queda del camí. Allà hi trobem els castanyers del Salín, sota les alteroses parets d’aquest mas.

El camí baixa prest cap el Riu de Siurana, pels costers de llicorella, tot passant pel Barranc de la Polla. Adesiara, el traçat desapareix més que es fa visible i ja a tocar el riu es fa difícil de precisar per on passava. Tot i la dificultat de resseguir el traçat exacte, sobretot el la seua meitat inferior, és un camí interessant de recordar.


L’Obaga de Siurana


Els castanyers del Salín, sota l’esguard del castell de Siurana.


El toll de la Palla

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *