Pels voltants dels Masos de Galzeran, a la Febró

Pels Masos de Galzeran, petit llogaret sobre un altiplà a tocar del Riu de Siurana, hi passava la Carrerada que del Coll d’Alforja, tot passant pel Pla de les Vaques, el Portell i el Mas dels Frares, pujava cap a la vila de Prades, que antigament fou un important centre ramader. No cal dir que l’antiga carrerada està totalment desdibuixada, sols en resta el topònim. Algun sender segueix el que fou el seu traçat. Un sender, oblidat en els actuals mapes comercials, o excursionistes, es el que davalla del Forn Teuler cap el Riu de Siurana. El sender està ben net i transitable.

Un ben representat sender ressegueix l’antic traçat de la carrerada des d’aquest gual fins els Masos  de Galzeran. Un altre sender mal representat és el que es desprén de la carrerada, tot pujant als Masos. Va seguint pel vessant dret del Riu de Siurana, per pujar cap a les Socarrades, en el sector del Mas d’en Porrera i més enllà, el Mas del Gris, creuant el tram inferior del Barranc de les Tellerasses. Aquest sender comunica amb el sender que s’està recuperant amb finalitats turístiques, de la Febró al Molí de l’Esquirola.

Quant a rafefe

Caminant per vells camins oblidats de les Muntanyes de Prades
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Pels voltants dels Masos de Galzeran, a la Febró

 1. Joan Josep diu:

  Felicitats!!, sobretot perquè el camí pintat en vermell no ha degut ser massa agradable.Una pregu? Del Molí de La Febró, i per la dreta hidrogràfica del Siurana surt una sendera prou vistent, que va a enllaçar al collet on marxa per amunt el camí dels Masos de Galzeran. Creus q este podria ser el vertader camí del Siurana ( ja que estalvia creuar dugues vegaes el riu, o creus que pasa per on estan netejant els promotors turístics?? mercés i endavant!!!!

  • rafefe diu:

   El camí pintat en vermell s’hi passa força bé, com sempre hi han indrets que les botjes se’l mengen. De fet, aquest camí és l’itinerari que es va seguir en la Marxa General de Catalunya del 1973. Per allí hi ha la Font del Senglar que no he sabut trobar. I el camí que dius del Molí, no ho sé del cert, però crec que sí. Saps qui fa la neteja?

 2. Joan Josep diu:

  sí, un grup de voluntaris entusiastes dels camins vells que van de tant en tant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>