Albert Rossich guanya el Premi de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà per un estudi sobre Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona.

Albert Rossich, catedràtic de filologia catalana de la Universitat de Girona, ha estat guardonat amb el cinquè Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà pel treball Andreu Rey d’Artieda i Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona. Dos panegírics recitats a la Universitat de Lleida (segle XVII). Edició crítica.

El premi, promogut pel Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell), està dotat amb deu mil euros, a més de la publicació de l’obra guanyadora a càrrec d’Edicions de la Universitat de Lleida.

L’obra de Rossich permetrà reforçar la visió d’alguns historiadors sobre la importància que tenia la Universitat de Lleida al tombant dels segles XVI i XVII, època que el treball contribueix a retratar.
Font: IEC.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en premis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.