Lo llibre 2

Paraules Ebrenques
Lo llibre 2
Valls: Cossetània, 2016.
ISBN: 978-84-9034-483-5

Dissabte 16 d’abril de 2016, a Tortosa, es va presentar Lo Llibre 2, un recull de paraules, frases fetes, dites, refranys, expressions i cançons de les Terres de l’Ebre, i que té el seu origen en el grup de Facebook de “Paraules ebrenques”, editat per Cossetània Edicions.

Vista la bona acollida que va tenir l’any anterior amb Lo llibre. Paraules, frases i expressions del parlar de les Terres de l’Ebre, que ara també ha reeditat Cossetània (2016), enguany es va voler repetir l’experiència però amb una particularitat, es va fer una crida entre les escoles del territori i es va demanar a l’alumnat de 6è de primària de participar en una mena de concurs en què havien de dibuixar algunes paraules pròpies del seu poble.

En total hi van participar 36 escoles de primària de les Terres de l’Ebre, de les quals van resultar seleccionats uns 150 alumnes representants de 22 centres. Entre els temes que formen part del recull Lo Llibre 2 hi ha el treball, el cos humà, els animals, els arbres i les plantes, els aliments, la família o les emocions, entre d’altres.

 

Font: Josep M. Raduà. “Paraules ebrenques: Lo Llibre 2“. Lo rogle de Josep M. (18 d’abril de 2016).

 

MÉS NOTICIES:

Elena Pedrola. “Escalfant motors per Sant Jordi“. Diari Més Digital (13/04/2016).

Conrad Duran entrevista a Josep Pinyol, coautor del llibre “Lo llibre 2” i a Jesús Serrano, autor del llibre “Llavis molsuts i altres mentides”. Antena Caro (14/04/2016).

Guanyadors seleccionats al Concurs “Les Paraules Ebrenques”. El Bloc de l’Escola El Tormo (2 març 2016).

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.