Fenòmens atmosfèrics. Versions i refranys populars recollits a Tortosa, de Francesc Mestre i Noé

Mestre i Noé, Francesc. Fenòmens atmosfèrics. Versions i refranys populars recollits a Tortosa. Transcripció, revisió del text i edició de Ramon Miravall. [Tortosa:]: L’Estel, 2016.

Es tracta del treball enviat a l’Arxiu d’etnografía i folklore de Catalunya durant el curs de 1916-1917, responent al Qüestionari núm. 2: “Folklore dels fenòmens atmosfèrics”, i que Enric Bayerri devia conèixer ja que el cita al pròleg del seu Refraner català de la comarca de Tortosa, amb aquest títol, però amb una data posterior: Folklore dels fenòmens atmosfèrics (1918).

A la presentació de l’opuscle, que no es pot adquirir a part, sinó que es troba inserit en el llibre Els gremis de Tortosa (L’Estel: Tortosa, 2016), Ramon Miravall explica que va localitzar el text a l’Arxiu de Tarragona, on segons la néta de Mestre devia fer cap perquè durant la Guerra Civil l’arxiu de Mestre va ser expoliat.

Per més detalls, vegeu el vídeo de la presentació del llibre on intervé Maria Mestre, besnéta de Mestre o Noé.

Presentació del llibre “Els Gremis de Tortosa” de Ramon Miravall – 17-03-16. Antena Caro (31/04/2016).

 

Comments are closed.