Joan Beltran i Artur Quintana distingits amb la Creu de Sant Jordi 2016

El govern de la Generalitat ha atorgat la Creu de Sant Jordi 2016 a 27 personalitats i a 13 entitats del país. Entre els guardonats hi ha dos estudiosos del dialecte tortosí: Joan S. Beltran, autor entre altres del Vocabulari de cruïlla. Els mots de les Terres de l’Ebre i del Maestrat en el context del català formal (2010); i Artur Quintana, autor de l’estudi  El català de la Codonyera (Terol, Aragó) (reed. 2012).

Aprofitem i felicitem també la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i el filòsof i crític literari Jordi Llovet.

Enhorabona!

 

Fonts:
El lingüista ebrenc Joan S. Beltran i el matarranyenc Artur Quintana, distingits amb la Creu de Sant Jordi. CNL Terres de l’Ebre Dimecres (13 d’abril de 2016).
El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 27 personalitats i 13 entitats. Sala de premsa, Generalitat de Catalunya (12-04-2016).

Vegeu els articles següents publicats a la revista beCEroLES:

Joan Beltran i Cavaller. «El contacte entre llengües a les Terres de l’Ebre i l’estandardització del català». Núm. 1 (2004)
Joan Beltran i Cavaller. «Els parlars de les Terres de l’Ebre i del Maestrat en el context del català formal». Núm. 2 (2006).
Joan Beltran i Cavaller. «Ebrenc: un gentilici amb problemes, que mira d’obrir-se camí». Núm. 6 (2016).
Albert Aragonés. «La influència dels mitjans de comunicació orals farà que el per a vaja desapareixent”. Entrevista a Joan S. Beltran Cavaller». Núm. 6 (2016).

Artur Quintana i Font. «Llei d’ús, protecció i promoció de les llengües d’Aragó». Núm. 4 (2010)
Artur Quintana i Font, Hèctor Moret Coso. «Les relacions de Santiago Vidiella i Antoni M. Alcover amb motiu de l’Obra del Diccionari de la llengua catalana». Núm. 6 (2016)

 

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en homenatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.