Quan les revistes conten rondalles, de Mònica Sales, a les llibreries

 

Sales de la Cruz, Mónica
Quan les revistes conten rondalles. Les publicacions periòdiques del segle XIX com a font inesgotable de literatura popular.
Barcelona: Publicacions Abadia de Montserrat, 2016.
ISBN: 978-84-9883-820-6

 

Ara fa un any vam informar que Mònica Sales guanyava el Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular de Bellpuig 2015. Ara celebrem que ja s’ha presentat la publicació del treball.

Quan les revistes conten rondalles presenta les dades bibliogràfiques d’un conjunt de rondalles publicades durant el segle XIX en revistes catalanes de l’època. El període d’estudi s’acota entre el 1823, en què aparegué el setmanari barceloní El Europeo, considerat la primera publicació periòdica que difon les idees romàntiques als Països Catalans, i el 1893, any de publicació de Narraciones populares catalanas de Sebastià Farnés, obra que tanca aquesta etapa de narrativa folklòrica.

 

Més informació: Mònica Sales guanya el Premi Valeri Serra i Boldú de Cultura Popular de Bellpuig. beCEroLes (10/04/2015).

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en literatura, publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.