Apareix el número 5 de la revista beCEroLes (2012)

Us informem que ha aparegut el número 5 de la revista ‘beCEroLes. Lletres de llengua i literatura’ (2012), la revista que edita el Centre d’Estudis Lingüísitics i Literaris de les comarques centrals dels PPCC (CEL).

Com a novetat, la revista presenta dos noves seccions: CEL rogent, que inclou l’edició de textos d’interès lingüístic o literari de difícil accés, i la secció  Crit al CEL, que s’inaugura amb una entrevista al poeta tortosí Gerard Vergés.

En aquest número hi ha dos estudis sobre la parla tortosina en general, i concretament sobre el lèxic («Notes lexicogràfiques i etimològiques diverses», d’Antoni Cardona Castellà, i «Vocabularis dialectals a Internet», d’Albert Aragonés Salvat), i també s’hi publica l’article «Morfologia verbal i anivellament dialectal: el cas del present de subjuntiu», de Jordi Llaó Borràs i Joan Borràs-Comes, que se centra un aspecte lingüístic concret de la localitat de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

També hi hi ha articles d’història literària, amb un article sobre ‘Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa’ de Cristòfol Despuig i les seues possibles fonts, a càrrec de Juan Antonio González Gutiérrez; i dos més sobre els escriptors exiliats durant la postguerra en general, a càrrec d’Emigdi Subirats i Sebastià, i sobre Joan Cid i Mulet en particular, a càrrec de Paula Simón Porolli.

A més a més d’una mostra d’etnotextos a la secció CEL obert, també hi ha ressenyes de la novel·la ‘Primavera, estiu, etcètera’, de Marta Rojals; del ‘Libre de plantar e senbrar vinyes e arbres…’, a cura de Xavier Luna-Batlle; de la biografia Gerard Vergés, d’Emigdi Subirats; i del llibre ‘La Font de la Salut’, de Vicent Sanz.

Amb aquest nou número comença una nova etapa de la revista, ja que passa de publicar-se en format paper a publicar-se exclusivament en format digital. La revista es pot descarregar gratuïtament al portal Issuu, i també al portal Bubok, perquè els lectors que ho desitgen puguen adquirir una edició de la revista en format paper. L’associació, però, no es fa responsable del resultat de la impressió.

Els números anteriors de la revista es poden consultar i descarregar al portal RACO (Revistes Catalanes d’Accés Obert), gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Us agrairíem que feu difusió de l’aparició d’aquest nou número.

Aprofitem per informar-vos que el web del CEL, que durant molts anys ha estat allotjada a Alcanar.com, ara ha canviat d’adreça i es troba allotjada a Tinet.

La nova adreça del web del CEL és aquesta:

http://usuaris.tinet.org/locel/

Us recordem que podeu seguir les notícies d’interès literari al portal Beabà.

Si esteu interessats a col·laborar en les nostres activitats, escriviu-nos a locel@tinet.org

Comments are closed.