Llegendes i paisatges dels Països Catalans

Quaderns, núm. 30. Llegendes i paisatges dels Països Catalans.
A cura de Jordi Colomer i Àngel Verges.
Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, Bayoles, 2012.

 

Divendres 13 d’abril a les 20:00, el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles presenta Quaderns, 30. Llegendes i paisatges dels Països Catalans, editat pel mestre i folklorista Àngel Vergés i el professor i escriptor Jordi Colomer.

El volum presenta un interessantíssim viatge literari per diversos indrets de parla catalana –des de la Catalunya Nord fins al País Valencià i des de les terres de l’interior fins a Mallorca i l’Alguer–, a partir d’un bon nombre de precioses llegendes, que situen fets extraordinaris en punts concrets i determinats del territori, i que han estat transmeses per tradició oral.

L’article dedicat a les terres de l’Ebre i el Priorat ha anat a càrrec del company Tomàs Camacho, “De la sirena de Sòl de Riu a la reina mora de Siurana. Paisatges i llegendes ebrencs” (pàgs. 145-171).

 

Font: Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.