El dialecte tortosí a debat a l’Ajuntament de Tortosa

A principis de febrer, ICV va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament de Tortosa que proposava introduir progressivament el dialecte tortosí als documents oficials de l’Ajuntament. La moció defensada pel regidor Jordi Jordan va ser rebutjada pel grup de CiU que compta amb majoria absoluta i va rebre únicament el suport dels regidors del PSC, ERC, PP i PxC.

Un dels arguments donats per la portaveu Meritxell Roigé per rebutjar la moció va ser que “si es tracta d’utilitzar formes verbals, suposadament genuïnes, que fins i tot els mateixos tortosins utilitzen de manera diferent, els filòlegs, a hores d’ara, encara no s’han posat d’acord, i jo entenc que és millor que ho dixéssem estar”.

Per més detalls, vegeu estes notícies publicades a la premsa digital:

L’Ajuntament de Tortosa no utilitzarà el tortosí en la documentació oficial, publicat per la Redacció a Canal21Ebre.com (7 de febrer de 2012)

Lo tortosí no serà ‘oficial’ a l’Ajuntament, publicat per Gustau Moreno a Marfanta.com (7 de febrer de 2012)

Llegiu també l’article d’opinió “En defensa del nostre català, de Jordi Jordan, publicat a La Veu de l’Ebre, núm. 525 (divendres 2 de març de 2012), p. 29.

 

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en debat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.