Premis de reconeixement a Joan Beltran

Joan S. Beltran Cavaller ha estat guardonat aquests últims dies amb dos importants premis que reconeixen tota la seua tasca lingüísitca.

Dissabte dia 19 de novembre, en el decurs d’un sopar presidit per la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va ser guardonat  amb el premi honorífic “Lo Grifonet”, que ha atorgat la seu Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre per primera vegada.

Per a més informació, vegeu aquestes cròniques publicades a la premsa:

El lingüista Joan S. Beltran, guardonat amb ‘Lo Grifonet’ 2011, Òmnium Cultural Terres de l’Ebre (20/11/2011).

El lingüista Joan Beltran s’endú el premi “Lo Grifonet” d’Òmnium Terres de l’Ebre, Òmnium Cultural (21/11/2011).

Emigdi Subirats, Joan Beltran, premi Lo Grifonet, Lletres Ebrenques (20/11/2011).

Joan Beltran, guanyador del primer Lo Grifonet d’Òmnium Cultural, L’Ebre digital (21/11/2011).

Vegeu també el vídeo Joan Beltran, premi Grifonet 2011 a la Mediateca de L’Ebre digital (21/11/2011):

Tres dies més tard, el dimarts 22 de novembre, Beltran va rebre un dels premis d’Actuació Cívica 2011, que atorga la Fundació Lluís Carulla, durant un acte solemne celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona sota la presidència del seu alcalde, Xavier Trias.

L’acta del jurat destaca que Beltran “professor i coordinador dels cursos de reciclatge de català per a mestres a les Terres de l’Ebre, s’ha dedicat amb una tenacitat i una constància exemplars a investigar, documentar i reflexionar entorn de la llengua catalana, preferentment en aspectes propis de les Terres de l’Ebre. És autor d’una obra extensa, ben feta i massa poc divulgada fora de les terres de l’Ebre, amb títols com L’estàndard occidental. Una proposta sobre l’estàndard català a les terres del darrer tram de l’Ebre; Vocabulari de cruïlla. Els mots de les Terres de l’Ebre i del Maestrat en el context del català formal; i, conjuntament amb Josep Panisello, Cruïlla. Curs de llengua i Aïnes. Exercicis de llengua i claus de correcció”.

Per a més informació, vegeu les notícies publicades a la premsa:

El lingüista Joan Beltran rep un dels premis d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla, Notícies del CNL (23/11/2011).

El tortosí Joan Beltran, premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla, Diari Més, núm. 1926 (24/11/2011), p. 17.

Diari Ara (22/11/2011).

 

Enhorabona, Joan.

 

Comments are closed.