Comiats i benvingudes

Tancada la temporada, les notícies al voltant del CF Reus dels darrers dies passen per l’adéu ja confirmat de diverses peces importants durant les tres darreres campanyes. El tècnic Natxo González i els defenses Benito i Ángel han anunciat la seva marxa, els dos últims a través de les xarxes socials. És d’esperar, de fet, que de cara a les properes hores es confirmin més baixes, la més sensible de les quals podria ser la del reusenc Ramon Folch. L’aragonès Miramón, revelació a l’equip per la seva polivalència, ha fet una piulada que els més pessimistes han interpretat també com un carta de comiat.

Molta feina per fer, però molta feina feta

Encara rai, això sí, que comencen a sonar noms per cobrir les places que quedaran buides a partir del 30 de juny. Aquest dilluns, és més, Llastarri i Oliver han fet balanç i s’han mostrat optimistes de cara a la propera pàgina de la història roig-i-negra. És el moment de ser una mica més ambiciosos, han dit, però no sembla pas que vulguin (ni puguin) tornar-se bojos a l’hora de fitxar. Si aquest CF Reus s’ha mantingut a Segona és perquè ha estat un bloc compacte, i més enllà de noms importants arribaran jugadors que, bàsicament, vinguin a sumar i entenguin des del primer moment el projecte.

En aquesta línia, els mitjans ja fa dies que recullen els moviments que es produeixen a les secretaries tècniques. A Can Reus se segueix, segons algunes publicacions, Sangalli (Mirandés) i Orfila (Numancia). El primer és un extrem dret ràpid i hàbil, mentre que el segon és defensa i s’ha format al planter de l’Sporting de Gijón. De 29 anys, ha passat també per Racing de Santander (que serà de La Liga 123 si doblega el Barça B en l’última ronda de l’ascens) i aquesta temporada ha disputat un total de 22 encontres al campionat (27 la passada). A banda de reforçar la primera línia per les absències ja conegudes, és a la davantera on hi ha més feina.

I a la davantera?

Ara per ara, i amb Haro i Carbia renovats, la secretaria de Parés haurà de gestionar els casos de Máyor, Edgar Hernández i Chrisantus. El primer, ‘pitxitxi’ roig-i-negre amb permís de Carbia i amb set dianes, acaba contracte. Si se’l premia per la seva bona temporada (mai oblidarem el gol al Nou Estadi de Tarragona), podria ser una magnífica opció de relleu per a un ’9′ titular amb més projecció. En el cas del nigerià, el 30 de juny també s’acaba el seu vincle amb el club, i la bomba informativa seria la seva continuïtat. Sé que la carta dels Reis la farem en uns mesos, però per demanar que no quedi. Aquest dilluns, el Lugo ha anunciat la marxa de Joselu. Llàstima, però, que el seu valor al ‘mercato’ rondi els 3,5 MEUR.

La bona feina feta per Parés, amb tot, és la millor garantia que els fitxatges seran els adequats per a les necessitats de la plantilla. Pensem-hi. Quants dels jugadors arribats el passat estiu han funcionat? No pas pocs. Quants podrien tenir una segona oportunitat? Alguns. En vuit o 10 dies, per últim, se sabrà el nom del successor de González a la banqueta. Dies enrere ja va començat a córrer que l’escollit és Xavier Bartolo, però el fet que ni Llastarri ni Oliver ho hagin confirmat deixa la porta oberta a la sorpresa. Ja han avançat, està clar, que les arrels estan fixades i que a Reus hi ha una manera de fer i sentir el futbol. El llegat de González hi és i hi serà, però és l’hora de donar la benvinguda a un nou projecte.

Desactiva els comentaris

Filed under C.F. Reus Deportiu, General

Comments are closed.