Això ja fa baixada

Querol ha donat el triomf al CF Reus contra el Real Zaragoza (Foto: CF Reus).

Querol ha donat el triomf al CF Reus contra el Real Zaragoza (Foto: CF Reus).

Dues victòries consecutives. Nàstic i Real Zaragoza han estat les últimes víctimes d’un CF Reus que, ara sí, sembla haver-se alliberat de l’angoixa de setmanes enrere. Contra als aragonesos, aquest diumenge i a l’Estadi, els roig-i-negres han completat un partit simplement rodó. A estones, els visitants ni l’han ensumada. Si el futbol és una ratxa, és un estat d’ànim, és evident que el triomf in extremis al derbi ha revifat el conjunt del Baix Camp. Amb 48 punts a la classificació, molt s’haurien de tòrcer les coses per no segellar la permanència a la Segona A.

El gol de Máyor ha canviat les coses

Migue García o Miramón, entre d’altres, havien assenyalat que s’estava jugant bé i que, tard o d’hora, la pilota acabaria entrant. Ha estat així. La diana de Máyor contra l’etern rival ha canviat les coses i ara el CF Reus ha guanyat en confiança i, evidentment, en execució. No ha estat pas un equip que hagi perdut la identitat quan les coses no han estat fàcils, però el cas és que la millora és evident. Davant d’un dels històrics del futbol de l’Estat, els roig-i-negres han estat més protagonistes que mai. Per cert, i és de justícia, s’ha de celebrar el partidàs de Vítor Silva. Si falla s’ha de dir. Però si està immens, també.

D’aquesta manera, el camí fins als 50 punts (amb els quals s’aconsegueix virtualment la salvació) ara ja fa baixada. Queden cinc encontres per disputar-se, 15 punts en joc, i en farien falta dos. Per si de cas, que se n’aconsegueixin uns quants més, que els de la part baixa de la taula s’estan fent un tip de sumar. L’Alcorcón, per exemple, desnonat i amb peu i mig a la Segona B quan va ser al Baix Camp, està lluitant. Passa tres del quarts del mateix amb el Mallorca. De fet, actualment hi ha quatre conjunts amb 42 punts. El primer equip que baixaria és el Nàstic.

Propera parada, Còrdova. El bloc andalús s’hi està jugant el futur, i de ben segur que el partit del proper dissabte serà dels complicats. Després de tot, i com a local, està obligat a satisfer els seus aficionats i a fer-se amb el partit. No obstant això, i si el CF Reus és capaç de mantenir el nivell exhibit contra el Real Zaragoza, més d’una opció tindrà l’equip de González de treure petroli del Nuevo Arcángel.

Desactiva els comentaris

Filed under C.F. Reus Deportiu, General

Comments are closed.