És l’hora d’empènyer

 

Un instant del partit entre CF Reus i Alcorcón (Foto: CF Reus).

Un instant del partit entre CF Reus i Alcorcón (Foto: CF Reus).

Aquest passat diumenge, una part de l’Estadi ha xiulat l’equip quan aquest s’estava jugant la permanència contra l’Alcorcón. L’afició volia una passada en endavant, però s’ha produït cap enrere i ha provocat una esbroncada que el tècnic, Natxo González, no ha aprovat. Aquest ha sortit de la banqueta i ha demanat suport, no pas protestes. Ha estat pitjor encara. Sigui poc o molt, de ben segur que tot això ha enrarit (encara més) l’ambient i novament s’ha sumat un empat que tal i com està la Lliga, és insuficient.

Si no ens mantenim units ens enfonsarem

Ho he explicat durant la transmissió de ‘LANOVA En joc’ amb el company Jordi Garcia i ho torno a dir ara. Jo no sóc pas un gran ‘natxista’, és cert, però en un moment com aquest s’ha d’empènyer perquè el repte és enorme. O remem tots a l’una i en la mateixa direcció o ens enfonsarem, és així de simple. No és el moment, ni tan sols, de ser llepafils amb el futbol que es practiqui a la gespa. Ara només ens valen els resultats, i per tal que aquests arribin més ens val a tots deixar les queixes aparcades fins al desenllaç del campionat.

Més ens val a tots deixar les queixes aparcades fins al desenllaç del campionat

En aquest bloc, i en altres moments, he estat molt crític amb el futbol de González. No obstant això, els objectius llavors eren diferents i passaven per un ascens. Ara, però, tot és molt diferent. Sense l’aportació del basc, inqüestionable, no seríem on som. Ens agradi més o menys, aquest és el seu projecte i ara que queden set jornades per disputar-se tots i cadascun de nosaltres hem de ser al costat del ‘míster’ i la plantilla. Posteriorment, en tot cas, ja hi haurà ocasió per plantejar-se alternatives.

Tots hem sabut durant tota la campanya que el que va passar a la primera volta ha estat un regal inesperat. La realitat actual és la que més s’ajusta a les previsions que s’han fet des del club per mantenir-se al futbol professional, és així. El campionat està sent duríssim i precisament per això sobta que, si bé legítimes, hi hagi sonores xiulades contra l’equip. Dubto, però, que els crits i els nervis que es palpen a la graderia serveixin el més mínim els jugadors. Els cal una empenta, no pas que se’ls qüestioni.

L’avantatge que es mantenia respecte la zona de descens gairebé s’ha esfumat. Els resultats de la darrera jornada, de fet, han estat un desastre per als nostres interessos. De debò algú es pensa que xiulant la pilota entrarà? Ho torno a dir. El debat no ha de ser sobre l’encert de cara a porteria, ni sobre la qualitat del vestidor, ni sobre els plantejaments, ni sobre la continuïtat de González (també se’n parla, també, a les xarxes). Cal enterrar qualsevol polèmica i transmetre unitat. El derbi espera, i res satisfaria més un aficionat grana que fer caure el CF Reus a la lluita a la desesperada per la supervivència.

Desactiva els comentaris

Filed under C.F. Reus Deportiu, General

Comments are closed.