Empanada gallega

 

El CF Reus ha fet un mal partit a Lugo (Foto: La Voz de Galicia).

El CF Reus ha fet un mal partit a Lugo (Foto: La Voz de Galicia).

“Tal i com s’ha vist el partit, estava clar que si algú marcava serien ells”, ha dit el ‘míster’ roig-i-negre, Natxo González, després de la derrota contra el Lugo. Si s’analitza el seu discurs, les conclusions que se n’han de treure no són especialment bones. D’alguna manera, el tècnic basc ha assumit que el seu equip (i, per extensió, el seu plantejament) no ha estat capaç de fer res especial en atac. La imatge transmesa ha estat dolenta, les coses com siguin. El conjunt del Baix Camp ha semblat jugar per no encaixar un gol, però no pas per marcar-ne un. I el pitjor és que la zona perillosa de la classificació ja és a prop. A quatre punts, de fet.

Sense idees en atac

El guió a Lugo, no obstant això, no ha variat en excés d’altres actuacions a domicili, tals com les del Carranza o Vallecas (0-0 en tots dos encontres), però és d’esperar que quan jugues amb foc tard o d’hora t’acabaràs cremant. En terres gallegues, el CF Reus ha aguantat sense neguits els primers 45 minuts, però a la represa s’ha trobat que els de Luis César s’han estirat i amb buscat amb insistència la porteria de Badia. Ho han provat, ho han provat un altre cop i ho han tornat a provar. I finalment ho han aconseguit. No hi ha hagut temps per reaccionar, però és que amb un plantejament tàctic com el presentat aquest diumenge, poques alternatives s’han tingut.

És ben curiós, d’altra banda, que amb els canvis que han entrat a la gespa (Carbia, Silva i Haro), se suposa que amb vocació ofensiva, els reusencs hagin continuat sense tenir la pilota. De fet, el domini de la possessió ha estat aclaparador per als gallecs. Que això no és rellevant, diran alguns. És possible. Però no ho és quan saps recuperar una bimba i ets capaç d’armar un contracop en un instant. I aquest, em temo, no és pas el nostre cas. I alerta, a més, amb la badada defensiva que ha suposat el gol de Pino. Sol, ha rematat a plaer al segon pal.

El futur immediat dels roig-i-negres passa ara per guanyar, sí o sí, la SD Huesca. A la primera volta, i malgrat avançar-se a l’electrònic, es va perdre (2-1) en un matx més aviat discret. De la satisfacció de 15 dies enrere, amb el triomf sota el braç aconseguit a Tenerife, es pot passar a la preocupació si no es venç el bloc aragonès. La combinació dels últims resultats de la jornada 32 no ha estat gens favorable als interessos dels de González, que ja només tenen un coixí de quatre punts per sobre la zona de descens a Segona B. Una altra relliscada, en conseqüència, pot fer mal.

 

Desactiva els comentaris

Filed under C.F. Reus Deportiu, General

Comments are closed.