Vuit setmanes sense guanyar

El Girona no ha estat notablement al Reus, però s'ha endut el derbi (Foto: LFP).

El Girona no ha estat notablement al Reus, però s'ha endut el derbi (Foto: LFP).

El d’aquest diumenge ha estat un partit amb un guió que comença a ser habitual. El CF Reus fa una bona primera part, i tot i no tenir ocasions clares de gol transmet les millors sensacions de cara a la segona. Després del descans, però, el rival de torn (en aquest cas, el Girona) aprofita la seva primera aproximació de perill per avançar-se. Més endavant, amb el conjunt local a la deriva, fa el segon i sentencia el matx. Es juga bé a estones, és cert, es té la pilota, es combina i es mastega un cop i un altre la gran jugada, però no es concreta. La reacció roig-i-negra ha arribat tard. Querol ha retallat distàncies i ha fet somiar per moments l’afició. L’atzar ens ha posat la mel als llavis amb un penal amb temps de descompte, però d’aquí s’ha passat al malson.

Urgència

Les xifres no eren pas dolentes, fins ara. S’havia perdut a Sòria en una pèssima tarda de futbol i fred, però com a mínim s’havia sortit sencer del Carranza de Cadis o de Vallecas. S’ha apuntat en reiterades ocasions que amb un triomf arribaria la tranquil·litat, però aquest es resisteix. La derrota al derbi contra els gironins, a més, és dolorosa. Pel desenllaç final, clar, però també perquè altre cop hem vist un oponent que sense fer res de l’altre món s’ha trobat amb la victòria sota el braç, còmoda, sense fer soroll. Per tant, i en un moment decisiu del campionat, ara sí que ja hi ha la urgència de guanyar.

El calendari permet veure el Tenerife a l’horitzó. És el tercer classificat i al partit de la primera volta a Reus (0-0) va perdonar de mala manera. Els roig-i-negres tenen uns quants dies per refer-se fins al proper diumenge, però és d’esperar que la patacada contra el Girona de Machín hagi estat un cop dur per als ànims reusencs. És una llàstima que quan la rauxa et guia i et permet tornar-te a posar al partit per obra i gràcia de Querol, i en plena bogeria col·lectiva, s’hagi suspès de nou una altra assignatura pendent: els penals.

La derrota contra els gironins és dolorosa perquè altre cop hem vist un oponent que sense fer res de l’altre món  s’ha trobat amb la victòria

Costa molt que te’ls assenyalin a favor, però a casa nostra més encara costa convertir-los. Ni molt menys hem de carregar contra Edgar Hernández, que ha tingut la voluntat i el coratge de ser el responsable des dels 11 metres. No ha estat un llançament encertat, és un fet, però més enllà de la decepció per l’errada, sap greu pel jugador. L’ariet de la temporada passada s’ha mostrar abatut després del fatídic xut i ha estat consolat per jugadors, aficionats i fins i tot alguns companys de la premsa gràfica de la ciutat.

Davallada física prevista

Tenim motius, per ser pessimistes? Molt em temo que sí. Aquest equip té tot el crèdit necessari, i més si es té en compte la primera volta completada. Ara bé, si quelcom sabem tots és que al futbol el passat poc pes té, i que el que compta és el rendiment continu i el resultat més immediat. Per tant, i ja que en aquesta segona mànega de la Lliga encara no se sap sumar de tres en tres, i amb menys marge de maniobra, és lògic que les darreres actuacions roig-i-negres ens neguitegin. Un altre tòpic assegura que el futbol són els detalls, i en aquest cas ens perjudiquen. Costa moltíssim fer gols i les badades puntuals n’han costat uns quants.

Un altre factor que s’ha d’analitzar és la preparació física. Homes del Girona com Portu han estat molt més ràpids i incisius que els defensors del Baix Camp. A la segona part, el Reus s’ha mostrat sorprès en no pocs moments per la intensitat rival, i consti que no és un fet que ens agafi desprevinguts. És més, en una recent entrevista a Viu a fons Reus, Natxo González explica que la preparació que ell dissenya ja preveu una davallada del rendiment passat festes per després acabar la competició a un bon nivell. Esperem que aquesta sigui la causa per la qual els segons temps ens passen factura d’aquesta manera. Del contrari, si és una qüestió de futbol, el pessimisme està més que justificat.

Desactiva els comentaris

Filed under C.F. Reus Deportiu, General

Comments are closed.