Tarragona és olímpica

 

Logotip de la candidatura tarragonina

El somni ja és una realitat. Tarragona acollirà els Jocs del Mediterrani de 2017 després de superar a la votació decisiva la ciutat egípcia d’Alexandria. El resultat final, ajustat: 36 vots per a la ciutat catalana i 34 per a la seva rival.

 Tarragona, a l’elit esportiva

Aquesta decisió és el premi a l’esforç, al patiment i al talent del Camp de Tarragona. I el millor encara ha d’arribar: comença el nou repte d’organitzar l’esdeveniment esportiu que posarà la ciutat allà on li pertoca, a l’elit esportiva internacional. D’entrada, i amb els números a la mà, la cita suposarà un impacte de 1.000 milions d’euros i la creació d’uns 7.000 llocs de treball, segons l’organització.

 Cal reclamar que la política faci el que ha de fer i lideri la ciutadania aprofitant la seva energia

 El Camp de Tarragona ha d’aprofitar el ressò d’aquest gran esdeveniment per a fer un pas endavant i demostrar que és un territori ambiciós i unit. Aquest cop no ens ha de vèncer l’habitual desànim ni les lluites internes que, de ben segur, tard o d’hora hi haurà. Cal reclamar que la política faci el que ha de fer i lideri la ciutadania aprofitant la seva energia. Només així se superaran les dificultats.

L’aventura, això sí, serà complicada. Si l’objectiu de Ballesteros és fer els millors jocs de la història, ha de saber que la caixa està buida. Amb tot, fins ara el 80% de la candidatura ha estat finançada per capital privat, i és sabut que les inversions estan garantides pel Govern i l’Estat. No ho tindrà fàcil l’alcalde tarragoní, que haurà de tirar d’imaginació per suplir amb idees el que no es pugui pagar amb diners. Farà bé el batlle si segueix el consell que Pasqual Maragall, l’impulsor de Barcelona ’92, li va donar a la sintonia de Tarragona Ràdio. Que sigui tossut.

2 comentaris

Filed under General

2 Responses to Tarragona és olímpica

  1. Joan_CATALA

    Si CONVERGENCIA No s’hi possa al mig segur que seran uns GRANS JOCS!!

  2. Malalts

    Desprès de tants esforços ho hem aconseguit!!!.