La Nova Història Militar

El projecte A Carn! està concebut com una plataforma de participació on poden confluir els investigadors, estudiosos i interessats en el tema de la Història Militar Catalana. De fet, sense l’aportació dels col·laboradors, seria molt difícil (i no tindria massa sentit) mantenir la revista. Aquests col·laboradors (autodidactes, arxivers, acadèmics, universitaris, professors d’institut, historiadors locals, etc.), formen part, en la seva majoria d’una nova fornada d’historiògrafs en la línea de la New Military History nordamericana, concepte epistemològic que supera el discurs d’història militar dita “de trompetes i tambors”, en la qual només primaven dates, xifres d’efectius, moviments de tropes i l’exhaltació del suposat heroisme de determinats personatges. El nou concepte d’investigació de la Història Militar es mou ara pels viaranys que menen a entendre l’enorme drama humà que provoquen els conflictes bèl·lics, i sobretot la incidència d’aquests sobre la població civil (en la mentalitat, en la demografia, en l’economia, etc.), lligant-ho tot amb un esperit interdisciplinari que en permeti una lectura polièdrica, sota els prismes de l’Economia, del Comerç, de la Mentalitat política, de la Geografia Humana, de la Tecnologia, de la Literatura, de l’Art, etc.

 

2 comentaris a l'entrada: La Nova Història Militar

 1. Podemos establecer un link entre nuestros websites? Es posible descargar vuestra revista? Ustedes estan interesados a la acquisicion gratuita de mi Bibliothéca Militar Digital de 30,000 PDF militares de publico dominio descargados de googlebooks, archive, gallica, openlibrary, scribd y muchos otros site universitarios?
  Cordialmente,
  Virgilio Ilari Presidente de la Sociedad Italiana de Historia Militar

  • maguell diu:

   Amigo Ilari, A Carn! es una plataforma de libre acceso y distribución, del conocimiento de la Historia Militar Catalana, con vocación de militancia cultural altruista.
   Nos congratula que cada vez haya más webs que establezcan un link con nuestro bloc, ya que esto ayuda a su difusión universal.
   Si me hace llegar [manelguell@acarn.cat] los datos sobre su Base de Datos Biográfica de militares, con mucho gusto lo pondré en conocimiento de nuestros lectores.
   Le invitamos a biografiar aquellos que fueron catalanes y a publicar la biografia en nuestra revista.
   Saludos cordiales.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>